Biotēka

Rāda objektus pēc birkām: recepte

Lcu un_tomtu_zupa_715X300

Diētiska, bet tajā pašā laikā ļoti sildoša un sātīga!

Pagatavošana: 30 minūtes

zeltainais kartupeu_sacepums_715X300

Zeltains, krēmīgs un sātīgs! Izmēģini ierastā kartupeļa vietā saldo kartupeli.

Pagatavošana: ~ 45 minūtes

su bezglutna_lazanja_715X300

Lazanja man vienmēr šķitis tāds sarežģīts ēdiens, kas prasa daudz laika. Kādu dienu ciemojos pie draudzenes, kas mani pacienāja ar šo lazanju. Tā bija tik garšīga, ka es nekavējoties palūdzu recepti. Man vajadzēja mēnesi laika, lai saņemtos izmēģināt to pagatavot

koftas 715X300

Koftas ir līdzīgas mums pazīstamajiem tefteļiem, tikai gatavotas no dārzeņiem. Pusdienās kopā ar kartupeļiem un salātiem vai skaistā bļodā uz svētku galda – tās vienmēr "rullē"!

Pagatavošana: ~ 1 stunda

Itu bezglutna_spageti_ar_drzeu_mrci_715X300Bezglutēna pasta ir ļoti ātri pagatavojama, turklāt ar īsto mērci tā garšos pat labāk par tradicionālo kviešu pastu!

Pagatavošana: 25 minūtes

brnie rsi_ar_wok_drzeiem_715X300

Ideja ļoti veselīgai un austrumnieciskai maltītei, kas sniegs sātu un palīdzēs apēst vairāk dārzeņu!

Sagatavošana: ~30 minūtes; Pagatavošana: ~ 55 minūtes

pikantie turku_ziri_ar_papriku_715X300

Turku zirņus pazīst ar dažādiem nosaukumiem – kā auna zirņus Latvijā, garbanzo pupas spāniski runājošajās zemēs, kabuli čana – Indijā, ceci Itālijā, chickpea – angliski runājošajās zemēs. Tie ir ļoti bagāti olbaltumvielām, un satur vidēji divreiz vairāk C vitamīna un dzelzs, kā citi pākšaugi. Un ir vienkārši fantastiski garšīgi!

k pareizi_pagatavot_polentu_715X300

Polenta ir kukurūzas putraimi, no kuriem gatavotus ēdienus iecienījuši itāļi. Sagatavotu kā šajā receptē, to var ēst kā uzkodu ar pikantu mērci vai kartupeļu vietā ar tomātu – krējuma salātiem.
Iedvesmas brīžos gatavojot polentu, tai var pievienot arī garšvielas – raudeni, timiānu, rozmarīnu; gabaliņos sagrieztas olīvas vai rīvētu sieru.

k pareizi_pagatavot_kus-kus_715X300

Kad prāts nenesas uz stundām ilgu kulinārijas mākslas darbu veidošanu, bet ēst tomēr gribas, pagatavojiet kus – kus. Tie ir no cieto šķirņu kviešiem gatavoti iedzelteni putraimi ar maigu garšu.

Pagatavošana: 20 minūtes

idejas k_pagatavot_kvinoju_715X300

Kvinoja, līdzīgi kā amarants un savvaļas rīsi, no botānikas viedokļa nav īstā labība, bet gan lapu dārzenis ar ēdamām sēklām.
Seno acteku un inku kultūrās šīm sēklām bija milzīga nozīme – tās tika dēvētas par „visu labību māti", un kopā ar kartupeļiem un kukurūzu bija galvenais uzturā lietotais produkts. Bagāta ar olbaltumvielām (12 – 18%, līdzvērtīgi pākšaugiem) un neaizstājamajām aminoskābēm, dzelzi, magniju, fosforu, šķiedrvielām. Nesatur glutēnu.

5 lapa no 8
You are here
RU
Facebook
Twitter
Eshop