Biotēka

Rāda objektus pēc birkām: recepte

grieu bezglutna_pastas_salti_715X300

Kā baudīt pastu ļoti elegantā un vienkāršā veidā? Pagatavo salātus! Olīveļļu var aizstāt arī ar vegānisko majonēzi.

Pagatavošana: 15 minūtes

greipfrtu salti_ar_baziliku_715X300

Ļoti atsvaidzinoši un apetīti rosinoši! Ēdiet uzreiz, jo uzglabājot tie zaudēs savu eleganto garšu.

Pagatavošana: 15 minūtes

austrumnieciskie lcu_salti_715X300

Pavisam elementāri, veselīgi, sātīgi un ātri!

Pagatavošana: 25 minūtes

Kas nepieciešams?
¾ gl. Rapunzel Beluga melno vai zaļo lēcu
1,5 gl. Rapunzel pagatavota dārzeņu buljona
½ gl. jogurta bez piedevām
Sula un rīvēta miziņa no ½ citrona< 1 sasmalcināts baltais sīpols
¾ gl. Rapunzel sultana rozīnes ¾ gl. Rapunzel valriekstu vai mandeļu
1 tējk. Sonnentor maigā karija

Kas jādara?
Lēcas noskalojiet un novāriet buljonā 15-20 minūtes, līdz tās gatavas, taču nav pārvārījušās. Atdzesējiet, pievienojiet pārējās sastāvdaļas, samaisiet.

*Receptē pieminētās sastāvdaļas var iegādāties Biotēkā un mūsu internetveikalā www.bio.lv

amaranta zemesriekstu_saldumi_715x300

Kā pagatavot amarantu, lai tas būtu garšīgs? Saldumos!

Pagatavošana: 30 minūtes

Austrumu saldums_-_grauzdtas_mannas_muss_715X300

Īsts Austrumu saldums, kuru Biotēkāri pagatavo ārkārtīgi bieži. Gandrīz kā nerakstīts likums, ka tas būs uz katra mūsu svētku galda. Izteiksmīgi salds un nav nepieciešamas daudz sastāvdaļas! Iespējams pagatavot arī vegāniskā versijā.

bolu-bumbieru rsi_ar_safrnu_715X300

Šis var būt saldais ēdiens, bet ir labs arī kā viegla maltīte – launags vai vakariņas. Ja pievienosiet safrānu, rīsi būs skaisti dzelteni un īpaši aromātiski – īsts baudījums!

bezglutna piparkkas_715X300

Esat gatavi izaicinājumam? Nekādas gatavās piparkūku mīklas – viss tikai pašu rokām!

Pagatavošana: 20 minūtes

brokastu kvinoja_ar_augiem_715x300

Pateicoties kvinojai, satur visas neaizstājamās aminoskābes, kopā ar riekstiem – nodrošina daudz augstvērtīgu olbaltumu un sātīgumu, pateicoties svaigajiem un žāvētajiem augļiem – ir salds, vitamīniem bagāts gardums, kas dod enerģiju visam rīta cēlienam.

irbju valriekstu_krmzupa_ar_kpintu_tofu_715x300

Sildoša un sātīga zupa, kura var būt arī Tavs pavārmākslas šedevrds!

Pagatavošana: 40 minūtes

pasaul labkie_karoba_brni_715x300

Kerobs ir dabīgs kakao aizstājējs, ko iegūst no Vidusjūras zemēs augoša koka pākstīm. Šis koks ir ļoti izturīgs pret kaitēkļiem un slimībām, tāpēc tā audzēšanā praktiski neizmanto ķimikālijas. Atšķirībā no kakao, kerobs nesatur stimulantu kofeīnu, alerģiju un migrēnas izraisītājus feniletilamīnu un tiramīnu, skābeņskābi, kura bieži ir cēlonis akne izsitumiem. Bez tam kerobs ir salds, tāpēc kūkās, cepumos un dzērienos, kur to izmantosiet, jāpievieno krietni mazāk cukura, kā lietojot kakao.

6 lapa no 8
You are here
RU
Facebook
Twitter
Eshop