Top
Image Alt

Bio pārtika

Tas atmaksājas! Vispirms garšā un kvalitātē, un vēlāk – vidē un veselībā.
Bioloģiska pārtika nenozīmē, ka viss audzis zem sterila kupola, un uz tās nav nosēdies ne puteklis. Bioloģiski – tas nozīmē audzēt tā, kā to darīja mūsu omītes savā dārzā, kā to darītu mēs, audzējot pārtiku sev: dabīgā vidē, nenoplicinātā augsnē, sanot bitēm un rušinoties sliekām, mēslojot ar nātru vircu un smidzinot ar skuju ekstraktu, stādot un vācot ar rokām, respektējot dabas ritmus un likumus, domājot tālāk par savu peļņu un degungalu.

Mēs runājām ar maziem zemniekiem un bio pārtikas gigantiem, mēs ciemojāmies izejvielu audzētavās un gatavās produkcijas ražotnēs, mēs meklējām tos izslavētos “tikai bizness” un “visi šmaucas”, bet – jo vairāk meklējām, jo vairāk atradām tos, kas dedzīgi mīl un lolo to, ko dara, kam bio ir reliģija un dzīvesveids, nevis iespēja iedzīvoties, tos, kas drīzāk sev roku nocirtīs, kā ar šo roku kaut ko ne pēc bioloģiskās saimniekošanas principiem izdarīs. Mēs atradām vienus vienīgus bio fanātiķus – tos, kam rūp, kas vēlas strādāt tieši šādi, nevis funktierēt, kā to nedarīt, mēs atradām iedvesmotājus un iedvesmotos, filosofijas sargātājus un tās īstenotājus: un tieši viņu ražojumus atvedām uz Biotēku.

Te ir viss tāds, kā aug – lai varat gatavot ēdienu paši. Te ir viss jau gatavs – lai varat baudīt bio labumus, paši neko vairs negatavojot. Te ir godīgi samaksāts kafijas, kakao un cukura audzētājiem. Te ir visu audzējuši zemnieki, kuriem ir vārds un uzvārds – pat ražotāji, kas apgroza 20 tonnas pārtikas dienā, zina, kā sauc katru viņu audzētāju, ko viņš piegādā, un kā to visu audzē. Te ir sadarbība gadu desmitos, un ilgtspēja gadu simtos.

Ēd ar mīlestību – ēd bioloģiski!